Levensloopwoning - type L3

Vrijstaand wonen met alles op de begane grond

Woningtype L3 is een vrijstaande levensloopwoning met en fraaie buitengevel van verduurzaamd (en onderhoudsarm) hout. Van buiten lijkt de woning op type L1, maar de indeling is anders. Alle dagelijkse voorzieningen bevinden zich op de begane grond: woonkamer met open keuken, slaapkamer met aangrenzende badkamer met douche, toilet en wastafel. In de hal bevindt zich een separaat gastentoilet. Op de eerste verdieping zijn twee ruime slaapkamers, een badkamer met douche en wastafel. De woning heeft twee inpandige bergingen. In de berging op de begane grond bevindt zich de warmtepomp en de opstelplek voor de wasmachine en -droger.

Er komen twee woningen van type L3 in plandeel Fase 4 oost aan de Prinses Christinastraat. Bouwnummer 487 is stedenbouwkundig langs het water van de Prins Clauslaan gepositioneerd. Bouwnummer 498 heeft ook een entree aan de Prinses Margrietstraat. Om bij beide woningen volop te kunnen genieten in de tuin wordt langs de erfgrens een hoge haag met hekwerk geplaatst. De toegang tot de tuin wordt gevormd door een hoge houten poort (met deurbel en ook brievenbus).

Verkoopprijs vanaf € 575.000 v.o.n.

Kenmerken woningtype L3

  • Woonoppervlakte van ca. 147 m² g.o. inclusief berging.
  • Kaveloppervlakte van ca. 368 tot 446 m².
  • Slaapkamers en badkamer op begane grond.
  • Separaat gastentoilet.
  • Twee slaapkamers en badkamer op 1e verdieping.
  • Inpandige berging.
  • Vloerverwarming.
  • 1 of 2 parkeerplaatsen op eigen terrein.

Zeer energiezuinig A+++

Het ontwerp van type L3  is bijzonder energiezuinig. Standaard zijn maar vijf of zes pv-panelen nodig om een Bijna Energie Neutraal Gebouw (BENG) te zijn. De woningen krijgen energielabel A+++. Door hoogwaardige isolatie, PV-panelen, een douchewater-WTW en een lucht/water warmtepompsysteem hebben de woningen lage energiekosten. Voor dit systeem hebben alle woningen vloerverwarming. Het grote dakvlak leent zich om de woning verder te verduurzamen met extra pv-panelen. 

Plattegronden type L3

Begane grond

1e verdieping

Bouwnummers

Bouwnr. Type Prijs Status
Bouwnr. 498 L3 € 609.000 v.o.n. In verkoop